Clock

joi, 21 ianuarie 2016

Iarna grea in Romania!

            
             Ca in fiecare an, si de aceasta data iarna ne-a luat prin surprindere! Localitati intregi au ramas in bezna, strazi si autostrazi (una din doua, cate avem) au fost blocate complet, oameni au ramas sinistrati, si in multe alte localitati s-a oprit si apa.
Ca de fiecare data in ultimii 26 ani, nimeni nu a facut ce trebuia! Nimeni nu si-a facut datoria.
Scuze s-au gasit mii si mii, dar problemele au ramas.
Desi iarna e un anotimp frumos, la noi vine de fiecare data ca un bluestem. Am avut chiar cateva sate acoperite complet cu zapada in judetul Buzau si unde s-a ajuns doar cu echipele de urgenta.
Cel mai mult au avut de suferit copiii si batranii neputinciosi care au trebuit sa-si faca tuneluri pentru a iesi din case si a ajunge la animale sau la anexele din curti.
            Cu toate acestea, s-au gasit unii oameni care I-au ajutat sa iasa din necaz, dar iarna inca nu a trecut.
In ultimele zile am avut temperaturi sub -25 de grade Celsius de au crapat pietrele.
Meteorologii anunta vreme rea pana la sfasitul lunii Ianuarie, deci suferinta inca nu s-a terminat. Urmeaza saptamani intregi cu riscuri de alunecare pe gheata si ca urmare spitalele se vor umple de oameni cu fracture din nefericire.
Un alt risc major ramane si aparitia turturilor, pe care lenesii nu au bunul simt sa si-i curate si care pun atat viata lor in pericol cat si a trecatorilor.
Civilizatie, bun-simt? Ce sa mai vorbim de lucruri sfinte! Nu s-au inventat decat pentru unii!
In rest, suntem plini de oameni needucati, oameni ai dracu', pe care daca ai ghinionul sa-i atingi chiar si accidental (prin Bucuresti de exemplu) sunt gata sa te linseze pe loc.
 
             Nu vom scapa niciodata de blestemul mostenirii comuniste! Ne place sa asteptam intotdeauna sa faca altii ce avem noi de facut! Oare de ce nu se blocheaza autostrazi in Germania, in Austria in Slovenia sau alte tari?
Pentru ca sunt oameni care chiar isi dau interesul si sunt oameni care doar au grija sa fure: combustibili, bani, etc.
In loc sa aaiba grija de drumurile tarii, politicienii nostril se lafaie in croaziere de lux in tarile calde pe banii prostilor!
Iar atata timp cat nu iese nimeni in strada, mafiotii care ne conduc isi vad linistiti de treaba...
No dormim, ei fura...
           Asta e legea intr-o tara de lumea a treia...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu