Clock

marți, 16 septembrie 2014

Elections are coming! Elections are coming!

         

          "Elections are coming! Elections are coming!" Nu intamplator am ales acest "refren"! M-a inspirat celebra melodie folosita ce Coca-Cola in reclamele dinaintea Craciunului, cand toata lumea se precipita, se fac cumparaturi excesive (necesare sau nu) si totul este transformat intr-o sarbatoare comerciala din care a disparut total partea religioasa!
La fel se intampla si cu cu campania electorala! Pe masura ce data fatidica se apropie, se intetesc atacurile! Atacurile la persoana, campaniile murdare. Se scot schelete din dulap, se folosesc pretexte religioase, chestiuni intime legate de familie, convingeri, conflicte din trecut (reale sau inventate), se arunca cu noroi, etc.
Se face orice pentru a castiga la capitolul imagine! Pentru a mai aduna niste voturi!
Marsavia din politica romaneasca nu are margini! De la pretextul fatarnic si fals, in care "crestinul" Ponta in blameaza pe "mai putin crestinul" Iohannis, care nu ar impartasi aceleasi "valori crestine" ca prea-cuviosul Ponta! El, care a plagiat si a mintit cu fruntea senina o tara intreaga! Care minte cu nerusinare ca n-ar fi zis el "Tu ce faci fa Doina"! Care face promisiuni desarte, ia masuri populiste si se scalda in doua luntre, doar ca sa mai castige niste voturi! A ajuns sa-i reproseze chiar si faptul ca nu are copii! De parca asta il face pe Ponta mai bun decat Iohannis! Ce-i invata Ponta pe copiii lui? Ca e bine sa furi, sa plagiezi, sa minti, sa arunci cu noroi, sa molfai sutane preotesti, doar ca sa castigi niste voturi? Pai asta contravine tocmai valorilor "crestine" pentru care se bate in piept "credinciosul" Ponta!
             Lupta pentru ciolan e apriga! In ea au intrat niste animale feroce, care n-au mama, n-au tata, dar pozeaza in niste biete victime, care, din atata dragoste de tara, vor sa se "sacrifice" si sa ajunga Presedinti!
Toti! Nu ca i-ar interesa anumite privilegii, relatii sau statut! Doamne fereste! Nu! Doar din dragoste de tara!
Abia astept sa-i vad lacrimand cu lacrimi de crocodil, mai mari decat ale actualului Presedinte, care a plans de atatea ori, ca ar trebui tinut minte ca si "Crying-President"! Cel mai sensibil Presedinte de pana acum.
Dar iata ca are concurenti! Un rau de lacrimi va strabate candidatii la presidentie, si care vor induiosa multe inimi. Cat sentiment! Cata dragoste! Cat sacrificiu! Ce telenovela!
            Nu stiu daca si Iohannnis a aruncat cu noroi in Ponta! Nu stiu daca se va intra si mai adanc in cocina politica romaneasca si daca vom afla ca unul sau altul au facut pipi in pat pana la 14 ani sau daca vreunul din candidati fura jucariile celorlalti copii de la gradinita!
Un lucru e sigur: "staff-ul" de campanie al "marilor candidati" se vor lega de orice mizerie pentru a atrage voturi pentru ai lor si pentru a-si justifica sumele uriase pe care le cer pentru "sustinerea" unor anumiti candidati!
Oameni fara coloana vertebrala, care pentru niste bani in plus si-ar viola si mamele!
De ce fac asta? Pentru ca au simtit ca in tara asta circul se vide cel mai bine! Pentru ca au simtit ca oamenii needucati nu se obosesc sa verifice daca o acuzatie/afirmatie este reala sau nu si o iau de buna doar pentru simplul fapt ca "asa a spus la aparat"!
Oamenii care fac o pasiune din a se trezi la 5 dimineata si a merge la carciuma, sa afle "ce mai zice lumea".
Oameni care nu au prea multa scoala, dar care vor merge din greu la vot pentru ca "partidul ala ne-a dat! Ne-a dat zacar, ulei, mici, bautura", etc. Ca ei asa au fost obisnuiti! "Sa ne dea cineva ceva"! "Ne da, il votam. Nu ne da, nu-l votam"!
Ce viitor? Ce strategie? Ce plan pentru viitor? "No vrem acu' sa ne dea"! "Ca la noi e salriili mici si n-avem bani de mancare si bautura!" Atat!
            Bine bine, dar restul? Oamenii educati? Oamenii informati? Ce vor face?
Pai din pacate, asa cum au facut in ultimii 25 de ani, vor sta acasa! Pentru ca le e scarba, pentru ca le e sila, pentru ca n-au incredere, pentru ca nu vor sa mai auda de politica!
Dar nu-si dau seama ca astfel, vor pecetlui soarta acestei tari care o duce din ce in ce mai rau! Ca tara va fi marginalizata si mereu va fi considerata o tara de lumea a treia! Pentru ca o tara cu niste lichele la conducere nu are decat un sfarsit trist, in loc de un destin glorios!
Vreti viitor? Vreti schimbare? V-ati saturat? IESITI LA VOT! VIITORUL E IN MANA VOASTRA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu