Clock

luni, 25 august 2014

Ciobani carpatini la Sunny Beach!

      
      
                  Anul acesta am avut ocazia sa ne petrecem un binemeritat concediu in Bulgaria, la Sunny Beach. Hotel excelent, camere excelente, zona linistita si turisti din toata lumea!
Toate bune si frumoase, pana intr-o zi, cand a sosit un grup mare de romani. Pana atunci au fost in hotel rusi, italieni, ucrainieni, norvegieni, etc. Totul a fost bine, pana au aparut romanii. Conationali de-ai nostri, care prin nu stiu ce imprejurare au ajuns tocmai in hotelul la care am stat noi.
        Si a inceput galagia si tigania: discutii in gura mare, cat mai tare posibil, pe balcon, in restaurant si la piscina! Urlete, certuri intre ei noaptea, tipete isterice ale cate unei "cocoane" care i se parea ca nu e tratata ca mare doamna de vita nobila ce este, rasete isterice si comentarii procoase de la godacii insotitori si grohaituri ca la porci, dupa gaturi de bere la pet. De mancat, mancau sandwich-uri din punga, aduse de pe la ei, ca mancarea la restaurant li s-a parut scumpa si "necorespunzatoare" dupa ce au incercat odata!
Se uitau strainii la ei ca la urs, iar noua ne era o rusine, de parca am fi fost noi vinovati cu ceva.
Din tot grupul, s-a remarcat un chelios mustacios si libidinos, genul care "le stie pe toate"! Si isi dadea cu parerea, in gura mare desigur, despre absolut oricine si orice. Nu mai spun ca avea o voce stridenta, de diva isterica. Oricine ii trecea prin fata, trebuia sa suporte o critica, un comentariu porcos sau o grohaiala marlaneasca din partea lui. Noroc ca nu-i intelegeau limba cei cazati acolo, ca si-ar fi luat o bataie zdravana!
In asemenea situatii imi dau seama de ce romanii au o perceptie asa negativa in afara. Din cauza unor specimene ca acestea, care tin sa se faca vazute si remarcate oriunde ar fi! Niste parveniti, niste amarati imbogatiti peste noapte, crescuti in cultura manelelor si a bauturii, adepti ai crezului ca singurele lucruri care conteaza in viata sunt bautura, mancarea si sexul! Acesti grobieni, care isi dau talente oriunde ar fi, crescuti prin mahalalele tiganesti ale marilor orase din Romania, si care au preluat ce e mai rau si mai de dispretuit de la tigani!
         Cu asemenea specimene langa tine, e greu sa spui ca esti roman! Degeaba sunt cativa cu care te poti mandri, cand marea majoritate este formata din porci si catele guralive, care musca si spurca tot ce prind!
Nici macar copiii turistilor din alte tari, nu au scapat de "aprecierile" cheliosului mustacios si de comentariile dizgratioase ale obezelor pitipoance insotitoare! Pareau o adunatura de salbatici intr-o lume civilizata!
Am avut marele noroc ca stiam limba locului si am discutat doar in bulgara langa distinsii nostri "concetateni".Crezand ca facem parte din stafful hotelului, ne-au menajat putin cu comentariile infecte si libidinoase si ne-am putut vedea linistiti de concediu.
        Are si Sunny Beach defectele sale: cum avem noi tiganii agasanti, asa au ei tiganii turci, care te streseaza la maximum cu "ofertele" lor insistente, care scot la vanzare de la dorguri mizerabile, pana la prostituate si alte lucruri aberante.
"Animatorii" bulgari ai restaurantelor erau ceva mai cuminti, desi chiar si ei erau foarte insistenti, dar care odata ce auzeau doua cuvinte in bulgara, renuntau imediat, plecand sa vaneze turistii "adevarati" cu bani!
Una peste alta, erau foarte multi straini, cu mult mai multi decat am reusit sa vad vreodata la noi pe litoral, si foarte putini cersetori.
Nu am auzit manele la maximum in masini decat de doua ori in 14 zile, desigur de la niste tigani de-ai lor cu BMW-uri. Nu ca la noi, orice putoi cu telefon, mergand pe strada cu manele la maximum!
Aveau si ei discoteci de manelisti, dar care nu deranjau un cartier intreg cu muzica lor!
      Oricum, inca odata, am ramas cu un gust amar legat de educatia romanilor, de nivelul lor de cultura si civilizatie in afara tarii!
Concluzia e trista: avem o generatie intreaga de jeguri umane, de cocalari burtosi si pitipoance proaste si curve, care au toti aere de mari personalitati de vita nobila si care sunt de fapt niste vite!
Asta este Romania de azi: tara tiganiei, a cocalarismului si marlaniei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu