Clock

miercuri, 21 august 2013

                Concediul in Bulgaria

                Dupa atatea povesti frumoase auzite de la prieteni care si-au petrecut concediul in Bulgaria, anul asta m-am gandit sa experimentez si eu sa vad cum este la bulgari, asa ca mi-am facut o rezervare online si am plecat cu totii la drum.
                Am inceput cu Balchikul si am coninuat cu Albena, Kranevo, Nisipurile de aur pana la Varna.
Ce am vazut acolo? O atmosfera incomparabil mai buna ca in Romania! Ca oriunde in Romania pe orice plaja! Nu am vazut tigani care sa te streseze zilnic cu "porumbu'", cu "gogoasa infuriata" cu "namolu'", cu "scoici 3 la 1 leu", etc. O atmosfera total diferita! Nu tu manele, nu tu tiganie, nu tu cersetori, nu tu tigani la locurile de parcare, nu taxe de parcare pana si pe drumurile parasite si neamenajate ca in mizeria din Romania! Dupa ce ca drumurile si plajele sunt infecte, serviciile si mancarea din restauante sunt execrabile, se mai trezesc si coruptii si escrocii de primari romani sa te jecmaneasca cu taxe de parcare pana si in zonele neamenajate, pline de gropi. Daca ai oprit 1 minut sa te uiti pe o harta, te trezesti cu un colorat care iti bate la geam ca "se plateste parcarea"! Si nu 1 leu, 2, ci 10-15 lei, in functie de cat de fraier arati la fata!
                Am trait un concediu de vis, linistit, relaxant, fara agresivitatea tiganeasca tipica Rromaniei! Fara anunturi agasante despre "mega-concertele" tiganilor manelisti organizate in statiunile romanesti! Fara seminte sparte, fara scandaluri, fara batai intre tigani, fara pitipoance si cocalari retardati cu muzica data la maxim, si fara taxe de parcare unde nici nu gandesti! Unde se platea taxa de parcare, parcarea era amenajata si pazita. Macar stiai de ce platesti!
Am auzit povesti cum ca unora li s-au furat masinile, cum ca unii au primit altceva decat au platit, etc.
Cu toatea astea, in majoritatea cazurilor, litoralul bulgaresc este de departe muuuuult mai bun decat cel romanesc! Litoralul romanesc a ajuns teritoriul clanurilor tiganesti, care fac specula cu orice lucru de vanzare, care vand mancare expirata si infecta, care te fura din buzunare, care te fura din hotel, care te agreseaza cu cersitul, cu manelele la maxim si isi etaleaza lanturile groase de tinichea, vrand sa dea impresia ca sunt din aur!
              Nu recomand nimanui litoralul romanesc, decat poate celor care apreciaza tigania, marlania, mizeria, mancarea alterata si preturile exagerat de mari!
Romania si-a castigat pe drept cuvant titlul de cea mai inapoiata tara din Europa, cu cei mai multi fanatici si fatarnici religiosi, cu oameni rai si intoleranti, cu speculanti si escroci deghizati in afaceristi, cu spagi uriase, cu politicieni corupti si mai ales, o tara condusa de fosta securitate, azi deghizata in forte democratice!
Romania are doar politicieni de carton, fara sange in instalatie! Romania ar trebui sa ia exemplu de la Ungaria, care a avut curajul sa scape de asasinii economici de la FMI, ba chiar i-a si expulzat din tara!
Cine are interesul sa vanda tara pe bucati unor teroristi internationali deghizati in binefacatori?
Multe alte tari au facut la fel! Au vazut ce escroci sunt cei de la FMI si i-au dat afara din tara!
La noi cine sa faca asta? Fostii tortionari criminali care mananca linistiti pensii nesimtite? Politicienii actuali, copii de securisti si nomenclaturisti de partid? Romania a ajuns o hazna politica, unde toti rahatii comunisti ne dau sfaturi si dau legi impotriva cetatenilor! Nu stiu ce taxe sa mai inventeze ca sa impovareze oamenii! Singura diferenta dintre o tara africana bananiera si corupta si Romania, este doar pozitionarea geografica! In rest, totul este la fel: coruptie, criminalitate, mizerie si opulenta la un loc, legi "speciale" pentru politicieni si tortura fizica si psihica asupra oamenilor obisnuiti!
           Nu recomand nimanui sa mai petreaca vreodata concedii pe mizerabilul litoral romanesc!