Clock

marți, 24 septembrie 2013

Rosia Montana

          De cand cu protestele impotriva proiectului Rosia Montana, toata presa vuieste despre argumente pro si contra! Singura certitudine este ca Romania, prin politicienii incompetenti, au semnat un contract total dezavantajos, care nu tine cont si de celelalte metale pretioase care, conform unor comentarii, s-ar gasi acolo.

Daca deja exista tehnologia de exploatare fara cianuri, de ce faimoasa companie canadiana nu vrea sa foloseasca aceasta tehnologie? Doar pentru ca este mai ieftin cu cianurile? Dincolo de dorinta "arzatoare" de a oferi locuri de munca oamenilor din zona (de grija carora marii directori ai RMGC nu mai dorm noaptea), se afla interese pur si simplu financiare! Acestia nu dau 2 bani pe oamenii care traiesc in zona! Sa nu ne imbatam cu apa rece, cum ca vreodata, vreun afacerist vede muncitorii lui, altfel decat o resursa care sa-i aduca profit. Mi-e sila si scarba de "marile" companii de recrutare care ne spun povesti despre cat de importanta este "resursa umana" pentru o companie si ne invata tehnici moderne de pupincurism!
           Pentru marii afaceristi internationali, oamenii sunt o "resursa" si atat! Fara sentimentalisme, fara viata, fara semnificatie! Si daca moare vreunul in accident, mai sunt 100 la usa. Asta e mentalitatea "afaceristului" modern. Si cand se intalnesc doua medii total compatibile cum ar fi politicienii corupti si o sursa uriasa de bani, care poate cumpara guverne si tipari legi cu dedicatie, atunci jocurile sunt facute!
Ce sa ne asteptam de la cei care au vandut de mii de ani aceasta tara si resursele ei, doar pentru a se mentine la putere? Atunci sa iesim in strada si sa protestam, sa rupem odata pentru totdeauna lantul acesta de tradare si de vanzare a vietii oamenilor unor straini fara scrupule. Cand dispui de miliarde, e usor sa cumperi presa locala, guverne, politicieni si chiar si oameni, bieti actori care habar nu au ca de fapt sunt niste pioni intr-un joc atat de mare si de murdar, ca nici macar nu l-ar intelege macar.
Sa spunem "NU" strainilor dornici sa ne "ajute" si hotilor de politicieni care stiu doar sa vanda, sa distruga si sa fure. Romania trebuie sa fie condusa de romani! Nu de fosti comunisti, securisti si turnatori!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu