Clock

joi, 28 iunie 2012

Civilizatia in Romania

         Daca te plimbi linistit in Bucuresti, sau in oricare alt mare oras din tara, ai ocazia sa vezi urme de "civilizatie" la orice colt de strada! Ce poti vedea? Desi vreau sa cred ca ies la plimbare sa ma relaxez, nu reusesc decat sa ma enervez din cauza nesimtirii de care dau dovada unii! Ce sa mai vorbim de educatie? Cum iti arunci privirea intr-un grup de oameni, vezi cel putin un tigan care scuipa seminte pe jos. Cateodata isi sufla chiar mucii direct in strada si sa nu mai vorbim de flegme, la tot pasul, fara nici un pic de jena!
 In parc, daca vrei sa stai pe o banca sa te relaxezi, e bine sa nu te uiti in jos, ca-ti vine sa versi: esti inconjurat de seminte, flegme sau alte mizerii!
        Nu vreau sa zic ca numai tiganii fac asemenea lucruri, pentru ca sunt si altii care fac la fel! Diferenta e ca la tigani asta e regula! Acum fac ce vor ca doar au "drepturi": dreptul de a scuipa pe jos, de a-ti da in cap si de a scapa de puscarie, de furt, de viol, de jaf la drumul mare, etc. Orice, numai "dreptul" la munca nu-l au! Nu! Ca sunt alergici! Si alergia e o afectiune grava!
        Ii rog pe toti "distinsii" fatarnici care sar in sus si se bat in piept cu "drepturile omului" sa termine dracului cu mancatul rahatului pe fata pe bani europeni (din care are grija sa-si traga in buzunarul propriu cat poate) si sa caste ochii la ce se intampla in realitate!
In Romania civilizatia lipseste, si acest aspect este inrautatit si de prezenta (din ce in ce mai numeroasa) a slehtelor de tigani: jegosi, puturosi, tupeisti din cale-afara!
Persoanele care lupta pentru "drepturile" tiganilor, sunt rugate sa le ia acasa, sa le puna la dispozitie toata casa, sa le dea in "grija" copiii, surorile, sotiile si ce mai au prin casa si sa plece! Apoi sa revina peste cateva zile, sa vada cum au aplicat tiganii "civilizatia" si cat de recunoscatori sunt!
       Asta daca mai gasesc ceva in casa.....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu