Clock

joi, 17 mai 2012

Capusa si isteria

          In fiecare an, Romania e bantuita de cate o isterie nationala. Presa, in lipsa de subiecte demne de interes, promoveaza tot felul de epidemii aberante, care nu au nici o legatura cu realitatea.
Acum e la moda capusa! Peste tot vedem reportaje, emisiuni, stiri cu si despre capuse. Nu mai conteaza ca s-a scumpit benzina, ca se fura in draci de catre cei aflati la putere, ca e corupta justitia si militia. Nu! Importanta e capusa! Acest dusman de secole al omenirii!
         Nu zice nimeni ca nu e periculos sa fii muscat de o capusa si apoi sa contactezi nu stiu ce boala!
Dar capusele au existat dintotdeauna! Nu au aparut anul asta si nici nu vor disparea in acest an! De ce sa facem atata tam-tam pe aceasta tema? E suficient doar sa se transmita informatia, sa fim educati despre metode eficiente de preventie si atat.
Se pare insa, ca pentru unii nu e suficient acest lucru! Au nevoie de campanii lungi de presa, de pareri la TV, pe forumuri, pe reteaua anti-sociala , creatoare de roboti umani - Facebook si tot asa.
       Poate ar fi interesant sa fie folosita si in campania electorala: "Cu X-ulescu, veti scapa de capuse"! Sau "Veti avea la orice usa, tratamentul de capusa!" si alte solganuri, posibil aducatoare de voturi!
Deci, sa ne informam corect despre ce si cum, si apoi sa renuntam la isteria nationala, care a devenit regula in Romania!
Aveti grija totusi! Urmeaza vara, si va aparea din nou, ca si in alti ani, isteria cu "vaduva neagra"....

2 comentarii:

  1. au crescut vanzarile la insecticide! :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. a crescut numarul de firme capusa! asta e adevarata invazie!

    RăspundețiȘtergere