Clock

marți, 27 martie 2012

Politica romaneasca = coruptie, crima organizata

         Peste tot in lume auzim de mari scandaluri de coruptie in politica! In Romania, cele doua se impletesc armonios, in asa fel, incat nu pot exista una fara alta. Exista coruptie in ministere, in guvern, in institutii, in biserica, etc. Oriunde sunt implicati banii, apare si coruptia si infloreste. Nu zic ca in alte tari ar fi mult diferit. Problema este ca la noi coruptia este regula si lipsa ei este exceptia (care la noi e aproape pe cale de disparitie).
Mafia criminala se intinde de la mafia pietelor, pana la traficantii de droguri, interlopi, care au legaturi stranse cu clasa politica. Daca nu ar fi protejati de acestia, afacerile nu le-ar merge si nu ar mai aparea vile peste vile, peste tot in Romania. Dar, la o tara cu oameni formati in comunism, marea majoritate fosti turnatori sau securisti, coruptia a prins de minune. Este o caracteristica formata in epoca comunismului, care s-a dezvoltat si s-a extins ca un cancer.

          Desi se face mare circ cu arestarile "spectaculoase", toti politicienii arestati pentru coruptie, scapa bine mersi pe usa din dos cu cate-o condamnare cu suspendare, in timp ce prostimea uluita, se minuneaza de "mana de fier" a guvernului, care "face ordine", ca de, vin alegerile!
Pungile cu pomeni se pregatesc, se aranjeaza in stocuri galetile, ligheanele si plasele cu mesaje electorale, si sa te tii nene, cand o incepe campania electorala! O insuruire de promisiuni goale, nesimtite, ca sa mai puna coruptii comunisti mana pe putere pentru inca 4 ani, sa mai fure, sa-si ingrase conturile si sa uite de cei care i-au ales!
La asa oameni, asa conducatori!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu