Clock

marți, 28 februarie 2012

Sa dam Cezarului, ce-i al Cezarului!

         Dincolo de mizerie, dincolo de tiganie, dincolo de manele, cocalari si pitipoance, mai exista inca in Bucuresti locuri frumoase, care merita vazute!
N-as vrea sa prezint numai partea urata a lucrurilor. Exista si lucruri frumoase si merita sa fie mentionate.
Primul lucru pe care l-as mentiona este palatul Mogosoaia, un loc splendid, deosebit care merita vizitat mai ales vara. Al doilea loc care merita vazut este centrul vechi al Bucurestiului. Daca stii unde sa cauti, mai poti gasi inca urme ale perioadei de glorie a acestui oras: cladiri frumoase, renovate, strazi pline de restaurante elegante, tarabe cu suveniruri, pub-uri, cafenele si altele. In centrul vechi, poti sa ai senzatia pentru un moment ca nu te mai afli intr-un oras cenusiu si comunist, iar daca faci o fotografie si o arati unui necunoscator, acesta poate cu usurinta sa presupuna ca te afli in cine stie ce capitala europeana!

         Cladirile sunt frumoase, elegante si curate, dar oamenii pot strica cu usurinta acest sentiment de bine. Din loc in loc apar cocalarii obisnuiti de pe strazile din Bucuresti, cu manelele la maxim pe telefon, asta daca nu ai "sansa" sa treaca pe langa tine o masina veche cu geamurile lasate si cu manelele la maxim.
Ceva mai norocos poti fi prin Herastrau, unde poti admira peisaje superbe, daca nu dai cumva de personajele mai sus mentionate.
Mai merita mentionate Ateneul, Muzeul satului, Cercul Militar National, Arcul de triumf,  Muzeul National de arta, Casa poporului, Cismigiul, gradina botanica si nou inaugurata Biblioteca Nationala, pe care nu am avut inca ocazia sa o vad...
Probabil ca mai sunt si altele pe care nu am apucat inca sa le cunosc...
          Ideea este ca daca ai timp sa cauti, mai poti gasi inca, cele cateva lucruri frumoase, care merita vazute in Bucuresti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu