Clock

joi, 26 ianuarie 2012

Iarna in Romania

              In Romania, iarna ii ia intotdeauna prin surprindere pe drumari, pe primari, pe politicieni! Pentru acestia, iarna este un fenomen foarte rar, la care nimeni nu se asteapta: ninge! Ninge, si autoritatile nu se asteapta la asa ceva! din aceasta cauza, sute de drumuri raman blocate, oamenii sufera de frig si de foame, se intampla accidente si totul este intr-o situatie absolut disperata!
Cum e posibil, ca in Romania secolului XXI, dupa ce ca avem doar 2 autostrazi (care merita luate in calcul), sa ramana blocate si inaccesibile? Oamenii au trebuit sa lipseasca de la servici pentru ca autoritatile, au fost "luate prin surprindere". In strainatate, la primii fulgi de zapada, apar utilajele de deszapezire, care lucreaza 24 din 24 pentru a tine drumurile curate! La noi se plang autoritatile ca " a fost viscol"! Dar oare numai la noi a fost viscol? Numai la noi este iarna? Se platesc sute de milioane de euro pe luna unor firme conduse de mafioti cu relatii in lumea politica, iar acestia sunt incapabili sa faca fata cerintelor. In schimb, iau banii indiferent daca fac ceva sau nu. Cine este de vina pentru un asemenea lucru? Sunt de vina javrele comunisto-securiste care ocupa posturi calde la guvernare, care fac afaceri pe ascuns cu "regii asfaltului" si care incaseaza comisioane grase!
             Degeaba protesteaza romanii cu sutele impotriva comunistilor de la guvernare! Lipsa lor de bun simt si dorinta de a mai fura cate ceva cat se mai poate, e mai mare! Nu vor sa renunte la ciolan, nici morti! Asemenea oameni (daca se pot numi oameni), acesti burtosi avizi de putere, stiu numai si numai sa fure: pentru ei, pentru neamurile lor, pentru pilele lor. Nu dau doi bani pe noi si nici nu au de gand sa renunte. Ar trebui inlaturati fortat si umplute puscariile cu aceste specii de pradatori! Incapacitatea, demagogia, hotia, nesimtirea si lasitatea sunt caracteristicile lor principale. De 22 de ani, comunistii fura din Romania si infometeaza populatia. Cine a crezut ca a scapat de comunisti sau de securisti, se inseala amarnic! acestia nu vor disparea decat prin moartea fizica. Pana atunci, ei si acolitii lor vor fura in continuare aceasta tara si isi vor face afacerile criminale mai departe.
              De ce totusi mereu iarna se intampla mereu ca sute de drumuri sa ramana blocate? pentru ca "iarna, nu-i ca vara", dupa cum spunea intr-o sclipire de inteligenta, marele Basescu!

Un comentariu: