Clock

joi, 15 decembrie 2011

Mic tratat de "ajutorare" a unei tari

       Se ia una bucata tara, cat mai bogata in resurse naturale, de catre o putere mondiala si se incepe "ajutarea" ei din interior, cum ar fi "drepturile omului".
Ca intotdeauna, puterea respectiva are o "grija" deosebita pentru drepturile oamenilor din tarile cu foarte multe resurse naturale (petrol, aur, diamante, etc).

       In prima etapa se incepe cu o campanie sustinuta de denigrare a puterii respective, apoi apar zvonurile legate de crime impotriva propriilor cetateni, femei si copii abuzati (ca asta prinde la public), si se continua campania.
       De obicei, motivul ca o anumita minoritate este "asuprita", este suficient pentru a se justifica si o interventie militara in tara respectiva. Cu ocazia asta, se mai testeaza niste arme noi "live", se mai fac niste analize referitor la ce este mai puternic in manipularea oamenilor, se mai testeaza noi tehnologii, medicamente in perioada de testare, etc. Totul pe viu, fara conditii de laborator.
Si merge! Iar noi, oamenii de rand, trebuie sa credem ca Puterea respectiva, a folosit atatea resurse si a cheltuit milioane, doar datorita faptului ca au fost impresionati pana la lacrimi de "suferintele" unei minoritati.

        Dar cum ramane cu majoritatea? Pai majoritatea nu vrea sa dea resursele! Si mai ales nu vrea sa le dea gratis, "conducatorilor" iubiti. Si atunci ce facem? Cum ce facem? Ii sapam de la interior! Publicam stiri non-stop despre "miile" de crime comise de autoritatile respective impotriva "minoritatilor", anuntam atacuri aeriene asupra populatiei civile, anuntam manifestatii de protest, apar "experti" care isi dau cu parerea despre vreun posibil program de fabricare a armelor chimice, apar "disidenti" care marturisesc pe la televiziuni ca au fost martori la "orori", etc.
Daca nici asa nu merge, se trege la armamentul greu: se acuza tara respectiva ca ar avea sau ca ar fi in curs de fabricare a unor bombe atomice, chimice, etc (fara nici o dovada) si tara respectiva e gata!
        Ramane doar o chestiune de timp pana cand tara respectiva e bombardata, faramitata si transformata in "democratie", adica intr-o colonie care-si pune de bunavoie resursele la dispozitia "salvatorilor".
Apoi au loc alegeri "democratice", vine la putere oameni total pro "salvatori" care vand orice si pe oricine, numai sa ramana ei la putere.
Unde am mai vazut eu situatia asta...Parca imi aduc aminte de o tara care a patit la fel si acum isi vinde tara pe bucati strainilor....Nu mai retin exact, dar poate ma ajutati dvs...
De ce oare nici o putere nu e interesata de "drepturile omului" intr-o tara saraca? De ce mor mii de copii de foame in lume inca? Sa ne gandim!

Un comentariu:

  1. Muntii nostri aur poarta / Noi cersim din poarta-n poarta!

    RăspundețiȘtergere