Clock

luni, 3 octombrie 2011

USA & World Economy

     

         Dupa alegerea lui Barack Obama, toata America se astepta sa prospere dincolo de limitele imaginatiei. Toata lumea astepta schimbarea plina de speranta. S-au promis multe, dar s-au facut prea putine, iar astazi puternica America incepe sa se clatine. Nu din cauza legilor, care si ele s-au schimbat, ci din cauza banilor!
Mai exact a afaceristilor de pe Wall-Street! Ei si-au bagat milioanele de dolari in buzunar, lumea s-a bagat in recesiune! Inainte era o zicala la noi: " Daca ploua la Moscova, romanii trebuie sa deschida umbrelele". Acum, mi se pare ca ploaia s-a mutat la Washington, dar nu numai pentru Romania, ci pentru toata lumea. Cum tremura ceva pe piata financiara din America, cum toata lumea se clatina. Financiar, desigur.
Mie mi se pare ca asteptarile de la Obama au fost similare cu asteptarile pe care le-am avut noi de la Constantinescu! Sperantele au fost imense, realizarile au fost insignifiante! O tara a fost alaturi de el, plina de sperante pentru un nou inceput, dar a urmat un mare fas! Mai exact nu s-a intamplat nimic bun. Nu numai ca nu am progresat, ba chiar am mai decazut, lucru ce a culminat dupa 4 ani de "domnie" cu caderea totala in dizgratie a partidului istoric aflat la putere si a "conventiei".
          Nu cumva acelasi lucru s-a intamplat si cu USA? Nu cumva si Obama a ajuns o dezamagire pentru americani, care au avut asteptari prea mari?
Cei din USA sunt invitati sa ne impartaseasca punctul lor de vedere! Poate ei vad lucrurile altfel.
         Sa nu uitam cine a provocat criza mondiala si ce consecinte au suportat pentru asta! Dar au suportat ceva consecinte? A, da. Era sa uit! Au intrat in Guvern!

5 comentarii:

 1. America are o economie mult mai puternica decat Romania si are sanse sa isi mai revina! La noi totul e pe butuci si merge in jos!
  O sa incepem si noi sa apelam la chinezi cum au apelat americanii!

  RăspundețiȘtergere
 2. Si la noi e la fel! ba mai rau!

  RăspundețiȘtergere
 3. Romania e un exemplu pentru toti! Nu zic de care! :)

  RăspundețiȘtergere
 4. It's a Global shit!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 5. America a ajuns mai rau decat altii pe care ii critica!

  RăspundețiȘtergere