Clock

luni, 24 octombrie 2011

Recensamantul pentru prosti

        

             Se face mare tam-tam pe baza recensamantului din ultimele zile, care din punctul meu de vedere este un fiasco total, plin de ineptii.
Pai cum vor sa aiba date reale, cand multe date importante sunt optionale, iar alte date neimportante, nu sunt optionale? Cum sa ai date corecte despre minoritati daca declararea etniei este optionala? Ce relevanta are daca ti se trimit bani din strainatate de la rude sau nu? Si mai ales, cu ce frecventa? Niste intrebari gandite (sau mai bine zis negandite) de niste cretini, de niste pilosi ordinari care au incasat milioane de euro "nascand" aceste aberatii!
S-a spus ca nu se vor face verificari asupra celor declarate, dar pe de alta parte, se cere CNP-ul, dupa care pot afla ei cam tot ce vor, indiferent ce declari tu acolo. Intrebarea mea este ce vor trece acolo in cazul tiganilor si al celorlalti care nu au nici macar buletin? Ii pune sa semneze cu degetul? Ce relevanta are izolatia casei la recensamant? Daca nu ai izolatie, iti va da statul bani sa iti faci? De ce nu s-au pus si preferintele politice ca intrebare obligatorie, pentru ca banuiesc ca ar fi fost foarte importanta pentru ei!
             Sa stie ce oras primeste bani sau nu! Pentru Romania, condus de slugarnici corupti, acest recensamant este o risipa de bani publici. S-au ales o sumedenie de incapabili si incapabile sa intre in locuintele noastre, multi dintre ei nestiind nici macar sa scrie (si unii tin mortis ca "ei trebuie sa completeze").
Care a fost criteriul de alegere a lor? Iar "impartiala" apartenenta politica? Pentru ca altfel nu pot sa-mi explic cum toate matracucile si amantele diversilor politicieni locali au ajuns recenzori! Si inca cu ce tupeu! Ca adica, daca e cazul, te pune la punct! Doar e amanta primarului/militianului/preotului local. Asa ca, sa fim atenti!
              Este cea mai mare si proasta gluma pusa la cale pe bani publici. Daca se voia corectitudine, se completa un formular pe internet sau trimis prin posta si se eliminau aceste capuse. Dar cand s-a vrut economisirea banului public in Romania? Dintr-un lucru serios, recensamantul a devenit o gluma proasta, care o sa ne coste multi bani. Si contrar povestilor care ni se spun, ne vom trezi supraimpozitati, pentru ca am declarat ca avem "x" metri patrati de locuit si "n" hectare de teren (cine are).
Recensamantul este inca un mod de a incasa bani ilegali de catre diverse firme ale politicienilor aflati la putere.
Daca nu ar fi asa, ar fi normal sa stim si noi ce firma si a cui a tiparit formularele, ce firma si a cui se ocupa de centralizarea datelor, ce se intampla cu ele, etc. Dar, oare vom afla vreodata? Ne va folosi acest "recen-sa-mint" (plin de minciuni) la ceva, afara de imbogatirea unora? NU! Sub nici o forma! Ni se spun doar povesti de adormit copiii pe care nu le crede nimeni! Eu, cel putin, refuz sa cred ca ne foloseste la ceva!

4 comentarii:

  1. Rcenzorii au fost toti niste retardati jegosi si nesimtiti! Numai prosti!

    RăspundețiȘtergere
  2. La noi a venit o tiganca de ti-era frica sa-i deschizi usa!

    RăspundețiȘtergere