Clock

duminică, 16 octombrie 2011

Homine lupus homini

      
          De mici suntem invatati ca e bine sa fi altruist, sa iti ajuti aproapele. Toti ne credem mai buni decat ceilalti si nu ne place niciodata sa ni se spuna ca nu am facut ceva mai mult intr-o anumita situatie. Unii au constiinta impacata prin simplul fapt ca doneaza bani unor biserici sau pentru ca dau bani cersetorilor.
Cei mai cu dare de mana sponsorizeaza chiar construirea unor biserici si prin asta, cred ei, si-au cumparat un loc in Rai la clasa intai! Asta ar insemna ca toti oamenii saraci sunt condamnati direct la iad, pentru ca nu au bani sa-i dea preotilor si sa fie pomeniti in biserica, alaturi de Sfintii lui Dumnezeu.
          Oare asa sa fie? Oare Dumnezeu primeste in Rai numai pe cei cu dare de mana? Oare cei care pe de-o parte dau bani bisericilor si cersetorilor si fura si se curvasaresc pe de alta parte ajung in Rai? Sa fie oare Dumnezeu asa de materialist? Nu cred! Asta e doar parerea pe care si-au creat-o unii oameni ca sa mearga linistiti la culcare, pe ideea "lasa ca mai fac maine niste pomelnice, ca saptamana viitoare mai am de furat ceva".
Sa nu mai vorbim de fatarnicia pe care o afiseaza unii bogati! Se lauda pe la toate televiziunile ca au ajutat cutare scoala sau cutare spital, dar uita sa mentioneze cum si de unde are banii! Uita sa mentioneze ca de fapt el exploateaza fara mila niste oameni de la care profituri uriase si pe care ii plateste cu sume jenante!
         Sa nu mai vorbim de cei care fac bani din vanzarea drogurilor, din escrocheriile facute pe la anumite banci, sau prin vanzarea unor marfuri false. Oare cei care vand alimente pline de e-uri cancerigene se gandesc la sanatatea celor care cumpara? Absolut NU! Nu da 2 bani pe sanatatea celorlalti. El are un singur zeu la care se inchina: banul! Si pentru el face orice! Sapa pe oricine, omoara, fura, orice, numai bani sa iasa!
Ar trebui sa ne amintim cati lupi au iesit la iveala in perioada comunista! Cati "oameni de bine" s-au pricopsit turnand la securitate pe aproapele sau, pentru o bucata de paine in plus sau pentru vreo bucata de carne!
Atunci au iesit la iveala adevaratii lupi criminali, dintre care o mare parte, o duc bine si astazi!

         Nu exista specie pe aceasta planeta care sa faca mai multe crime impotriva semenilor proprii ca omul!
Se zbat in saracie milioane de oameni, in timp ce altii sau prea mult si fac risipa! Ei cred ca daca fac cate o campanie ici colo, mediatizata in toata lumea, au facut tot ce trebuie! Nici pe departe!
In realitate, civilizatia actuala este o jungla, in care doar cel cu mai multi bani supravietuieste! Nu cel mai puternic! Si acesti bani ii face exploatand fara mila pe ceilalti! Fara sa il intereseze de sanatatea celui care se zbate sa ii aduca bunastarea. Si daca moare ce? Mai sunt alte mii care abia asteapta sa le ia locul!
Cam asta face omul modern! Sa nu ne temem de lupii salbatici! Sa ne temem de lupii si de monstri care zac in unii oameni! De demonii care ii conduc si pe care ii slujesc! Comapsiunea a devenit o legenda, pe care rar in viata ai ocazia sa o intalnesti! Este mai rara ca Floarea-de-colt!
         Deci sa nu ne mai fatarnicim si sa ne laudam cu binefacerile noastre, pentru ca un bine facut nu este un motiv de lauda! Este o obligatie pe care ar trebui sa o consideram normala! Nu sa platim pentru ea!
         Dar dupa cum stim, Speranta moare ultima!

Un comentariu: