Clock

duminică, 30 octombrie 2011

Cutremur

  

        Daca in Romania ar fi un cutremur de genul celui din Japonia, cred ca 80% din Bucuresti ar fi demolat si de nerecunoscut. Daca s-a putut intampla asa ceva intr-o tara cu o buna educatie fata de cutremure, la noi ar fi o panica totala si un dezastru. Pierderile de vieti omenesti ar putea fi de ordinul milioanelor.
        Pentru ca noi nu avem caldiri solide, educatie suficienta pentru astfel de situatii, guvern care sa se implice, oameni altruisti, etc. In cazul multor conflicte, cu exceptia Revolutiei, oamenii isi vad doar de propria persoana!
Si atunci de ce ne-am astepta la ceva bun?
Panica ar fi singura care ne-ar cuprinde si ne-ar determina la anumite reactii dar si acelea total nepotrivite, pentru ca nimeni nu ia decizii clare si corecte in situatii de panica. Si atunci de ce avem nevoie? Avem nevoie de educatie, avem nevoie de simulari, avem nevoie sa fim instruiti pentru astfel de situatii pentru ca nu se stie niciodata ce se poate intampla si unde!
In urma cu cateva zile, au avut loc 7 cutremure de intensitate medie in zona montana aproape de Sinaia.
        Toti se intreaba daca nu cumva acesta este doar inceputul si nu cumva ne asteapta si altele de intensitate mai mare. Specialistii incearca sa ne linisteasca si sa ne spuna ca nu suntem in pericol, dar realitatea este ca nimeni nu stie cand si daca va fi vreun cutremur de mare intensitate, unde si mai ales ce impact va avea.
         Ramane de vazut ce si cand va fi, pentru ca de venit, cu siguranta va veni un cutremur de mare intensitate, lucru asteptat chiar de catre specialistii care ne linistesc. Tensiunile se acumuleaza, si la un moment dat se vor elibera.
         Topt ce putem face e sa speram ca nu vom avea pierderi enorme si prea multe victime.
Sa fim totusi, pregatiti oricand pentru orice! Paza buna, trece primejdia rea!

6 comentarii:

 1. in Buc s-a construit numa' pe spagi! calitatea=0! Niste jeguri!

  RăspundețiȘtergere
 2. daca vine un cutremur bucurestiul e ras! clar!!!

  RăspundețiȘtergere
 3. o sa ne ascundem in casa poporului, daca o sa avem loc de escrocii politicieni! :)))

  RăspundețiȘtergere
 4. impactul va fi panica totala, dezorganizare si foarte foarte multe furturi! c-asa e la noi!

  RăspundețiȘtergere
 5. n-a mai aparut Hancu cu gogonelele sa ne zica ce si cum? :))

  RăspundețiȘtergere
 6. toata lumea le anunta, dar nu stie nimeni nimic

  RăspundețiȘtergere