Clock

duminică, 9 octombrie 2011

Criza se intoarce

        

         De la o vreme, cei mai mari specialisti de pe Wall-Street, de la Londra sau de la Bucuresti, incep sa se planga de posibilitatea reintrarii in criza, de data asta chiar mai rau decat prima data.
Grecia se duce de rapa si alaturi de ea mai stau si alte tari "candidate". Sarkozy si Merkel se dau pe spate sa salveze Grecia, din "bunatatea inimii" si totul merge din rau in mai rau!
Daca Grecia are imprumutul ca si aprobat, atunci cum de se adanceste criza din nou? Cum functioneaza pietele financiare? Azi cade o tara, maine alta. Cine decide totusi ce si cum se intampla? Noi? Oamenii de rand, sau elitele, dupa interesul lor?
        E de ajuns ca renumitele companii de rating sa coboare sau sa urce rating-ul unei tari, ca gata. Economia tarii respective ori se ridica, ori coboara dupa cum vor acesti "domni". Pe ce criterii fac ei aceste aprecieri?
Nimeni nu stie exact! Cert e, ca se respecta "algoritmul". Unde am mai auzit eu de "algoritm"?
Parca pe la noi se vehicula cu ceva timp in urma acest termen. Si atat de bine a fnctionat, ca tara noastra a ajuns unde este astazi: intr-o criza profunda, umilita si calcata in picioare de cei care i-au furat resursele zeci de ani, cu acordul clasei noastre politice incompetente si tradatoare!
Chiar e criza? Chiar vine recesiunea iar? Daca ne uitam la traficul din Bucuresti, la Mall-urile pline ochi, imediat ce se strica vremea, as zice ca nu! Ba chiar din contra! Eu vad o crestere economica, din moment ce toata lumea e la cumparaturi, cei de la firmele auto anuntand cresteri ale vanzarilor!
         Deci, pana la urma, e recesiune sau nu? E criza, sau nu? Depinde cum vor guvernantii! Oricum, o populatie stresata de scumpiri, amenintata cu criza economica, cu somajul si alte gogorite, e mult mai usor de controlat si de influentat! Ce este politica altceva decat o manipulare constanta a prostimii, care trebuie doar sa execute, sa imbogateasca clasa politica infecta si sa nu comenteze?
Asa ca, hai sa le dam criza, sa-i ingrozim cu somajul, cu cutremurele, cu 2012 si cu orice altceva avem la indemana, ca sa ii mentinem asa cum ne place noua: prosti si ingnoranti! Iar intre timp, sa le mai punem o taxa, ca doar clasa politica trebuie sa traiasca in lux, iar luxul asta costa bani!
         Obama spunea intr-un discurs ca Europa ar putea influenta negativ si America! Dar ia sa ne gandim, cine a cufundat LUMEA in criza in primul rand? Nu chiar marea America?
        La noi e un proverb: "Semeni vant, culegi furtuna!".

4 comentarii:

 1. "Criza" de prostie din Romania, o semnaleaza cineva?

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu exista nici o criza! Totul este ceva fals! prietenii stiu de ce!

  RăspundețiȘtergere
 3. Criza se intoarce cu spatele! :)))))

  RăspundețiȘtergere
 4. cea mai mare prostie din istorie!

  RăspundețiȘtergere