Clock

miercuri, 12 octombrie 2011

Afacerea cu etnobotanice

            Desi se face mare valva despre impactul etnobotanicelor asupra sanatatii tinerilor, mai ales de catre politicienii dornici de capital electoral (ca doar la anu' avem alegeri), in realitate nu se face nimic concret in acest sens. Cine oare se afla in spatele afacerilor cu droguri in Romania? Cine are de castigat din importul etnobotanicelor si mai ales cine se afla in spatele celor care vand aceste substante pe piata? V-ati pus aceasta intrebare? Cum sa fie prinsi si cum sa dispara aceasta facere de milioane de euro, cand tocmai unii din cei care ar trebui sa faca ordine in aceasta afacere criminala, sunt legati de banii produsi astfel?
          Ne place sa vorbim mult, sa facem ONG-uri, sa vorbim la TV. sa aratam lumii ce altruisti suntem noi si ce fapte bune facem. La TV se arata mereu cum X sau Y (un mic gainar) a fost arestat pentru comert cu etnobotanice, dar adevaratii capi nici macar nu se sinchisesc si isi vad in continuare de afaceri.
De ce si-ar face griji cand sunt protejati? Cand stiu ca se pot plimba oriunde in lume, avand aparenta unor oameni de afaceri "saraci si cinstiti".
           Nu cred ca Romania isi va reveni vreodata din situatia mizerabila in care a ajuns si nu cred ca va mai exista vreodata in Romania vreun conducator care sa aiba grija de tara intr-adevar, si nu de interesele proprii.
Distrugandu-se viata tinerilor cu aceste droguri, se distruge viitorul tarii. Iar niste oameni drogati nu au nici un interes sa schimbe conducatorii sau sa le ceara socoteala. In esenta, asta e adevarata fata a afacerilor cu droguri: indobitocirea tinerilor, astfel incat, vechile lichele comuniste sa ramana mereu la putere, calcand pe cadavre, facand orice escrocherie, fara a raspunde vreodata.
         E bine sa vedem adevarata fata a celor care "lupta" impotriva drogurilor, cand de fapt, acestea se raspandesc exponential!
Bine ati venit in jungla europeana, numita Romania! Numai cel "puternic" (financiar) scapa!

Un comentariu: