Clock

vineri, 15 octombrie 2010

Stiinta vietii

Cine oare este in masura sa ne dea lectii despre viata? Politicienii? In nici un caz! Ei ne pot initia in stiinta minciunii, a urii si a hotiei! Filozofii? Poate doar vechii filozofi mai intelegeau ceva din sensul vietii si incercau sa educe cat puteau si pe ceilalti. Dar cine ii lua in seama? Astazi doar cativa mai au timp sa citeasca, sa gandeasca sau sa se mai uite in jur. Astazi toti sunt prea ocupati! Foarte ocupati! Nu au timp de prieteni, nu au timp sa citeasca, nu au timp sa se plimbe, nu au timp sa iasa in oras, nu au timp sa mearga pe la prieteni, etc. Cea mai mare criza a secolului trecut si actual este timpul! Nu avem timp de nimic. Sa mai mearga pe la vreun bolnav la vreun spital, chit ca e la doi pasi de casa? Nu, in nici un caz! Nu e timp!
Dar totusi pentru ce este timp? Pentru uitat la televizor! Conform unor studii suntem pe locul 1 in Europa la uitat la televizor! Eu consider ca e cea mai mare pierdere de timp. Mai ales la televizunile in culori, unde sunt niste subiecte vesnice si oribile si niste filme vesnic in reluare. Nu mai exista altceva decat violenta, scandaluri si ura.
      Cam atat se mai cauta. Asta face audienta. Dar cine sunt cei care fac audienta? Cei care nu au timp pentru nimic altceva. Ei nu au timp nici sa mai traiasca. Si se trezesc batrani, bolnavi si se intreaba: "cum o fi trecut viata asta asa repede si cum de nu m-am ales cu nimic?"
Se aleg cu nimic pentru ca au uitat stiinta vietii! Ca sa poata trai atat pentru ei cat si pentru altii, trebuie sa faca ceva. Depinde de fiecare ce vrea cu adevarat si mai ales daca este constient de ceea ce vrea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu