Clock

vineri, 15 octombrie 2010

Cuvinte cheie!

           La diversele traininguri la care am participat am auzit de asa zisele "cuvinte cheie". Ce sunt acestea? "Cuvant cheie: Cuvant folosit in cadrul unui motor de cautare pentru a obtine rezultate ce au relevanta pentru cautarea facuta", daca vorbim de cautarea pe google. Dar daca vorbim de viata de fiecare zi, care sunt cuvintele cheie? Cred ca e vorba de ceea ce ne mobilizeaza sau ne demobilizeaza. Intr-un anumit context poate fi vorba despre anumite cuvinte care ne fac sa ne simtim bine sau din contra, dupa cum am vazut ca a fost cazul cu primul om din stat!
Uneori e de ajuns un singur cuvant ca sa ne motiveze, sa ne mobilizeze sau sa ne taie elanul. Putem sa facem mai bine un lucru daca suntem apreciati, dar putem fi profund dezamagiti de un cuvant folosit intr-un context nepotrivit. Cred ca cel mai important este sa invatam sa ii apreciem pe cei din jur (prieteni, angajati, colegi, etc.) si sa le apreciem eforturile si realizarile, nu numai sa criticam. Astazi e mult prea usor sa criticam, sa aplecam urechea la barfe, decat sa stam sa judecam la rece si sa ne exprimam in cunostinta de cauza.
           Cred ca e nevoie sa fim ceva mai atenti atunci cand aruncam cuvinte fara sa gandim. E mult mai confortabil sa vorbesti ca sa te afli in treaba. Dar a vorbi despre orice, chiar daca ai cunostinte sau nu in domeniu, a devenit un obicei. Dupa cum spunea cineva, "indiferent cat de ocupati ar fi, oamenii gasesc intotdeauna timp sa se auda vorbind". Voi din ce categorie faceti parte?

4 comentarii: